Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frankeförlust – då sågade kaptenen sig själv

IK Franke torskade hemma mot Örebro-Syrianska med 3-2. Då tog Frankekaptenen Daniel ”Osten” Malmlöf på sig skulden.
- Två av deras mål är mitt fel, säger mittfältaren.

Franke och Syrianska hade öppnat serie kanon – och matchen var en tidig seriefinal.

Av det syntes ingenting i första halvlek. Franke var totalt utspelade – men lyckades rädda 0-0 i paus. Mycket tack vare att Örebrolaget missade en straff.

- De ägde första halvlek, säger tränaren Peter Markstedt.

I andra tog också gästerna ledningen med 1-0 efter en djupledslöpning och ett vasst avslut. Men Franke kom tillbaka.

Daniel Sjödahl forcerade in kvitteringen. Och sedan gav skyttekungen Peter Fernström Franke ledningen.

Målet kom efter ett drömanfall där ”Ferna” till slut fick öppet mål och placerade in en vänster.

Men Örebro-Syrianska vände på matchen – och tog över serieledningen i division 3 västra Svealand.

2-2 kom med nio minuter kvar. Och på övertid slog förre Syrianska IF-spelaren Basel Gorgis till med en projektilfrispark från 40 (!) meter stolpe in.

Lagkaptenen Daniel Malmlöf var nedstämd efteråt.

- Det är irriterande och skämmigt av oss att inte bjuda upp till match. Och speciellt av mig, jag var riktigt dålig de här matchen. Deras båda första mål är mitt fel, säger Osten.

Vad säger du om situationerna?

- Andra målet täcker jag passning istället för gubbe och han dribblar förbi mig och gör mål. Vid deras första tappar jag bollen och de ställer om och gör mål.

Franke har övertygad som nykomlingar. Men Örebro-Syrianskas seger var rättvis. Bortalaget höll bollen efter marken och tillät bara Franke att skapa i kontringar.

- Det var absolut inte vår bästa match. Vi försökte dra isär dom med längre bollar, men sen försöker vi bryta mönster och spela enklare – men blir stressade och fortsätter slå långt.

Tränaren Peter Markstedt hade ett längre snack med truppen efter matchen.

Är du missnöjd?

- Självklart är jag missnöjd. Men jag är övertygad om att Örebro blir ett topplag. Jag hade inte sagt nåt om vi hade förlorat med 2-0 eller 3-0. Men när vi leder med 2-1 med nio minuter kvar och sen åker på två jäkla skitmål … sådana mål har vi inte råd med att släppa in på den här nivån, så enkelt är det. Att vi förlorar på ett sådant sätt kan jag inte acceptera.