Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Freddy Amigo juryns favorit

Freddy Amigo är undersköterskan från Västerås som på fredagskvällen tog Sverige med storm när han sjöng i Talang 2010.

På fredagen var det premiär för Talang 2010, där jurytrion Bert Karlsson, Charlotte Perrelli och Johan Pråmell åker på auditionturné runt om i landet för att hitta Sveriges största talang.

På scenen i Göteborg var det många som ville visa upp sina talanger i hopp om att komma till slutaudition. Till exempel en skäggig man i för liten mjukisoverall som sjöng och spelade gitarr, en magiker, en Kalle Anka-imitatör och en tjej som kunde prata baklänges.

Men, det som imponerade mest på juryn var Freddy Amigo, undersköterska från Västerås.

När Freddy klev upp på scenen och berättade att han tycker om att sjunga och att han uppträtt på en del servicehus i Västmanland anade man suckar hos juryn. Men så fort tenoren Freddy började sjunga blev både juryn och publiken som omvända. Charlotte Perrelli blev tårögd, publiken jublade och slutligen reste sig samtliga i lokalen upp och applåderade Freddys nummer – även jurytrion.

– Det där hade jag inte väntat mig, sa en imponerad Johan Påmell.

– Fantastiskt! utbrast Bert Karlsson.

– Du är enormt begåvad, avslutade Charlotte Perrelli.

Känns scenen igen? Jo, det är slående likt framgångssagan om tenoren Paul Potts som deltog, och vann, Britain’s Got Talent 2007.

– Vill folk ha mig som Sveriges Paul Potts – så gärna för mig! Men jag är jag, Freddy Amigo, och det är det jag vill visa. Jag ska undvika att sjunga Nessun dorma, som Paul Potts gjorde, den är söndersjungen, säger Freddy Amigo.

Han är framförallt lycklig över den positiva kritiken han fick från publiken och juryn i Göteborg men är också lite snurrig efter all uppståndelse som blivit i och med hans deltagande i Talang 2010.

– Hjärnan hinner inte riktigt med att bearbeta allt. Men jag är jätteglad!

Det var hans tolvåriga dotter Michellle som skickade in en ansökan till talangjaktsprogrammet. Freddy är självlärd operasångare och har mest haft det som ett fritidsintresse.

– Jag älskar att sjunga, jag vill vinna så att jag kan jobba med det här. Nu, när jag fått den otroliga responsen, ska jag verkligen kämpa för att vinna, jag är en fighter! avslutar Freddy Amigo.