Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Freddy Amigo vidare till semifinal

Västeråstalangen Freddy Amigo är en av semifinalisterna i Talang 2010.

Västeråsaren Freddy Amigo blev rikskändis över en natt då han för några veckor sedan sjöng opera i Talangs auditionprogram.

Även diskodansgruppen Poison gjorde stort intryck på jurytrion och publik. Både Freddy Amigo och Poison gick till slutaudition och i kväll visades Talangs slutaudition, där 24 semifinalister skulle utses. Den tuffa juryn skulle alltså sålla bort två tredjedelar av de talanger som gått vidare.

– Vi har alla dessa duktiga dansare, vi kan inte behålla alla, sa Johan Pråmell vid juryns överläggning. I tillbakablickar från auditionprogrammen fick tv-tittarna återigen ta del av alla duktiga dansare som gått till slutaudition – däribland Poison från Västerås.

– Vi tycker att ni hade ett fantastiskt nummer, ni kom verkligen och körde över oss och publiken, sa Charlotte Perrelli till danstjejerna i juryrummet innan hon berättade vad juryn kommit fram till:

– Men tyvärr så trillade ni på mållinjen.

När Freddy Amigo stod öga mot öga med jurytrion för att få beskedet om han går vidare eller inte inledde Johan Pråmell med:

– Du ska veta att det är en sak att överraska och göra succé i ett auditionprogram till Talang men det är en helt annan sak att lyckas i den stora musikvärlden – speciellt i den genren som du valt.

Freddy såg nervös ut men så kom Perrelli med beskedet:

– Det krävs verkligen en riktig talang och vi tycker att du är en sån! Du har gått vidare till semifinal, grattis!

Freddy Amigo kunde knappt hålla tillbaks tårarna när han nu är en av de 24 talanger som ska tävla i semifinalen.

– Det känns jättebra, spännande! Det var så pirrigt att stå det så det kändes skönt att få ett besked.

Freddy Amigo sjunger i den sista semifinalen, som sänds den 28 maj. Av semifinalisterna ska åtta väljas till final – av både tv-tittarna och juryn.

– Jag tror att jag kommer komma till final, jag ska göra mitt bästa.

Vilken sång kommer du att framföra i semifinalen?– Det vill jag inte avslöja men det är en väldigt vacker sång som alla känner till och som jag ska framföra ännu starkare och med ännu mer själ.