Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Freddy till final

På fredagen tävlade västeråsaren Freddy Amigo I Talangs sista semifinal. Juryn, publiken och tv-tittarna var alla eniga och Freddy Amigo är nu en av finalisterna i Talang 2010.

Det var åtta talanger som tävlade i den sista semifinalen i Talang 2010 på fredagskvällen. Men bara två skulle gå till final. Sist ut på scenen var undersköterskan Freddy Amigo från Västerås.

Efter att han i uttagningen tagit Sverige med storm var förväntningarna höga på operasångaren, som valde att sjunga Francesco Sartoris Con te partirò. Efter framförandet stod stora delar av publiken upp och applåderade och ropade ”Freddy! Freddy!”, men vad tyckte juryn?

”Jag tycker att du svajar lite på rösten, men du gör det här bra. Du ska självklart ha en plats i finalen!” utbrast Charlotte Perrelli. Samtliga i jurytrion tryckte på den gröna knappen och tyckte alltså att Freddy skulle till final.

Och tv-tittarna höll med – förhandsfavoriten Freddy Amigo fick flest tittarröster och är därmed en av finalisterna i Talang 2010, och tävlar nästa fredag om segern och en halv miljon kronor.

-Där satt den! ropade Freddy Amigo i telefon när VLT fick tag på honom strax efter att semifinalen avgjorts.

-Det känns jättekul, jag är så glad!

Freddy Amigo har haft en virusinfektion i halsen och har haft en påfrestande vecka inför semifinaluppträdandet.

-Det var jobbigt och svårt att sjunga men jag är nöjd. Nu ska jag kämpa för att göra ett bra framträdande i finalen.

Hur kändes det att ha kollegorna i publiken?

-Ja, halva lasarettet var ju här! Det kändes fint att få det stödet från mina arbetskamrater och från min familj som alltid är med mig.

Är du nervös inför finalen?

-O nej, jag vill självklart vinna men det gör inget om jag inte gör det. Jag har nått mitt mål: jag har fått sjunga inför en massa folk och är i final.