Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredricson i toppform - vann andra raka GP:n

Jublet visste inga gränser när hemmaryttaren Jens Fredricson i går tog hem Strömsholms Grand Prix.

Hemligheten bakom segern – meditation i lastbilen.

Bland de som såg lördagens kval till finalen av Strömsholms Grand Prix var det nog inte många som tippade Jens Fredricson som segrare. Trots att han red snabbt var det tydligt att någonting fattades.

– Jag red under min nivå, helt klart. Även om jag var snabb hade jag nedslag med båda mina hästar som jag inte kan lasta dem för över huvud taget. Efteråt var jag skitförbannad på mig själv eftersom felet var att min hjärna var på en massa andra ställen än den skulle vara.

För att komma igen till söndagens final försökte Jens Fredricson låtsas att tävlingen inte gick på hemmaplan.

– Jag tycker att det är jobbigt att tävla hemma. Man ska hålla på och engagera sig i en massa andra delar av tävlingen än sitt eget deltagande. När man är borta har man sin tävlingsrytm och man gör det alltid på samma sätt så i morse gick jag faktiskt ner och la mig i min lastbil och mediterade, säger han.

Och visst fungerade det. Efter att ha ridit felfritt i grundomgången på valacken RS Lunatic fullständigt krossade Fredricson allt motstånd i omhoppningen och var över fyra sekunder snabbare än tvåan Emma Emanuelsson från Jump Club.

– Jag gick in och tänkte att jag inte skulle ge någon annan en chans. Jag gick på knock och jag är i toppform nu så om bara huvudet är med så flyter allt på väldigt bra, säger han.

Segern var Jens Fredricsons andra GP-seger i rad och innebar viktiga poäng i jakten på en plats i Globen Horse Show.

– Det är bara två platser vi rider om så jag kände mig lite piskad att vinna båda de här. Nu känner jag mig ganska säker på att få åka dit, säger han.

För drygt två veckor sedan fick Jens Fredricson chansen att rida för rikstränaren Hans Horn, träning som enligt Fredricson varit betydelsefull.

-Han är en fantastisk tränare som alltid ger mig bra tips. Den här gången pratade han mycket om hur jag ska jobba med hästarna, hur de ska arbetas och gymnastiseras. Jag anser att han är en av världens fem bästa tränare och att jag fått rida för honom här har absolut påverkat mina resultat de här två senaste helgerna, säger Fredricson.