Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fria marknaden bakom höjda p-avgifter

De senaste höjda p-avgifterna i city är en följd av privatiseringar, som Moderaterna annars så varmt förespråkar. Tydligen gillar de, enligt Anna Hård af Segerstad (M), inte effekterna (VLT den 7 januari).

Vid årsskiftet förlorade Västerås stad hyreskontraktet i p-huset Punkt och därmed kan marknaden sätta vilka priser den vill. Undantaget är boendeparkering där förhandling pågår.

Antalet p-platser i city har i stort varit konstant de senaste åren, eftersom det bedöms tillräckligt. Det pågår inte något arbete med att minska antalet. Däremot planeras fler cykelparkeringar.

De tekniska svårigheterna med p-automaterna har tekniska nämndens stab dialog med leverantören om för att skynda på mot smidigare system.

Här är man dock beroende av teknikutveckling och bankernas rutiner. För att förenkla för kunden kan man nu betala sin parkering med sms.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel