Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friad för laddad pistol i bil

Polisen hittade en skarpladdad pistol i den 62-årige västeråsarens bil. Trots det frias han från anklagelser om vapenbrott.

Det var i november 2009 som polisen gjorde husrannsakan i 62-åringens bil som stod i Västerås. Under förarstolen låg en skarpladdad pistol med sju patroner i magasinet. Vid provskjutning visade den sig fungera.

62-åringen åtalades för grovt vapenbrott. Inför Västmanlands tingsrätt försvarade han sig med att han en kort tid innan vapenfyndet varit i sitt gamla hemland på Balkan och där lånat ut sin bil till vänner vid flera tillfällen. Vännerna kan mycket väl ha lagt en pistol under sätet.

Västmanlands tingsrätt anser inte att 62-åringens berättelse är osannolik. Tingsrätten anser också att man inte kan begära att 62-åringen skulle veta att pistolen låg under sätet och friar honom därför.