Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida Hansdotter i toppform inför säsongen: "Vore fantastiskt med en OS-medalj"

Med bara några veckor till säsongsstart, där OS i Pyeongchang är den stora höjdpunkten, visar Frida Hansdotter att hon är i toppform.
– Jag har haft en väldigt bra sommar och känner mig stark när jag går in i säsongen, säger hon till P4 Västmanland.

Den svenska slalomstjärnans fjolårssäsong bjöd på både ris och ros. Inledningsvis gick det tungt, för att efter nyår vända. Pallplatserna radades upp och det blev till slut en tredje raka VM-medalj i slalom efter bronset i St Moritz.

I februari väntar OS i Sydkorea, där förhoppningen om att åka ännu bättre finns och siktet är inställt på medalj.

– Jag är revanschsugen, det är jag. Att visa att jag är en av toppåkarna, men med tanke på den säsongen jag hade och ända vara fyra i slalomcupen så är jag nöjd med det också, säger hon till P4 Västmanland.

OS i Pyeongchang blir 31-åringens tredje olympiska spel och kanske också det sista.

– Det är klart att det är en dröm att ta en OS-medalj. Jag tycker att jag har haft en fantastisk karriär med de resultat jag gjort, men visst vore det fantastisk att ha en OS-medalj i skaran och jag har alla möjligheter; det är en dag, två åk och det ska bli så jäkla roligt, avslutar Frida Hansdotter.