Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frihet, rättvisa och solidaritet är mer än bara floskler

Kristina Östman vill ge mig sin och Centerpartiets tolkning av begreppen frihet, rättvisa och solidaritet (VLT den 15 maj).

Tack, men det behövs inte. Efter snart fyra år av borgerligt styre har svenska folket med all önskvärd tydlighet fått se vad dessa ord betyder för Centerpartiet.

Med frihet menar man mer avlyssning av svenska folket genom FRA-lagen. Centerpartistisk rättvisa är att låta pensionärer betala skattesänkningar för de allra rikaste. Solidaritet betyder att man tvingar ut allvarligt sjuka i arbete och kraftigt försämrar ekonomin för de arbetslösa.

Jag håller dock med Östman på en punkt. Självklart har inte något enskilt parti ensamrätt på något ord. Däremot är det viktigt att ord som solidaritet fylls med ett politiskt innehåll som gör dem rättvisa. Annars blir de bara tomma floskler.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel