Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flink nöjd med säsongsdebuten

Sofi Flink stod för en bra säsongsdebut då hon blev sjua på 58,34 i Diamond league-tävlingen i Doha, Qatar.
– Den bästa säsongsöppning jag gjort – och den tidigaste också, säger Sofi Flink.

Annons

 Hon inledde med två 55-meterskast och fick på sitt längsta i tredje omgången då hon ett tag låg femma. Det var 30 grader varmt, bara en svag vind och riktigt hög stämning på läktaren.

– Stämningen var helt galen i kurvan. Hela den kenyanska klacken stod upp och hejade när löparna sprang förbi men det var bara inspirerande. Det var faktiskt sånt liv på arenan att det var svårt att höra vad de andra sa på innerplan. Jag och min coach fick kommunicera via teckenspråk, men det fungerade, säger Flink.

Det var ett bra startfält Västerås FK-stjärnan ställdes mot även om de allra bästa saknades. Bland andra VM-ettan Christina Obergföll och OS-tvåan Marija Abakumova som båda är gravida. Regerande olympiska mästarinnan och tillika världsrekordhållaren Barbora Spotáková är tillbaka efter barnafödande men var inte med i Doha.

– Tekniken var lite så där och i de sista kasten fick jag inte kraften in i spjutet. Annars hade jag bra med kraft och hade jag bara fått lite bättre träff så hade det blivit över 60 meter. Jag tappade spetsen i något kast men det är de där små detaljerna som inte riktigt sitter så här tidigt på säsongen, säger Sofi Flink om sin insats.

Flink kastade stabilt under hela tävlingen och landade i de fem första omgångarna mellan 55 och 58 meter. Det sista kastet mätte nästan 52 meter.

– Det var varmt men inte så att det blev jobbigt. Jag hade förberett en kyld handduk som jag använde, berättar hon.

Mer läsning

Annons