Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utomhussäsongen har startat för stjärnan

VLT var med vid Sofi Flinks första kastpass på Arosvallen.

Annons

Fjolårssäsongen var en succé för Hallstatjejen Sofi Flink. VM-final, Diamond League-debut, JEM-guld och utmärkelsen ”årets idrottskvinna” för tredje året i rad på Västerås idrottsgala var bara en del av allt hon hann med.

På fredagseftermiddagen tränade Sofi Flink för första gången i år på Arosvallens gräsmatta efter en lång och tung träningsvinter inomhus.

-Det är så kul och jag har haft en bra känsla den senaste tiden. Jag har visserligen varit på lite träningsläger utomlands där jag har kunnat kasta ute men det känns väldigt roligt att få komma ut här hemma också efter en väldigt lång vinter, säger Sofi Flink.

Den första träningen gick bra och VFK-talangen var nöjd efteråt.

-Det har gått väldigt bra och det känns som att det går väldigt lätt att kasta, säger hon.

Härnäst väntar ett träningsläger i Portugal innan Sofi Flink reser vidare till Doha, Qatar, för säsongens första stora utmaning – Diamond League-premiären.

-Jag tror att det kommer gå bra där borta. Jag har kastat bra hela vintern och under lägren hittills. Vet inte riktigt vilka som är med men förra året kom jag femma eller sexa där och det är någonstans kring de placeringarna jag siktar nu också, säger Sofi Flink.

Se Tony Perssons bilder från träningen i bildspelet till höger.

Mer läsning