Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritidsledare ofredade flicka

När flickan, som ännu inte nått tonåren, besökte en skola i Västerås för att hämta sin syster, rörde fritidsledaren vid henne på ett otillåtet sätt.

Nu har fritidsledaren, en man i 40-årsåldern från Västerås, dömts till villkorlig dom, dagsböter och skadestånd för sexuellt ofredande.

Det hela utspelade sig i november 2010 då flickan kom till skolan där hon tidigare varit elev för att hämta sin syster. På skolan arbetade då mannen som fritidsledare.

Enligt vad flickan berättat i polisförhör har fritidsledaren tagit henne på bröstet och försökt dra in henne i ett rum. Hon lyckades dock freda sig från honom.

Flickan pratade med sin pappa och händelsen polisanmäldes.

Inför rätta sade fritidsledaren att han bara hjälpt henne att dra upp flickans dragkedja och kramat henne.

Tingsrätten anser dock att flickans berättelse, i kombination med hur flickans pappa berättat att hon ändrat sitt beteende, räcker för att bevisa mannens skuld.

En utredning har visat att den tidigare ostraffade mannen har låg återfallsrisk i brott. Tingsrätten dömer honom därför inte till fängelse, utan till villkorlig dom och 50 dagsböter à 140 kronor. Han ska också betala 7000 kronor i skadestånd till den utsatta flickan.