Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fröken kände igen Anette direkt!

 
Nostalgi - 60-talet
Visa alla artiklar

Klump i halsen. Rörd och glad. Anette Wennerström blev igenkänd direkt av sin fröken på Liegatans barnträdgård.

Det började med bilder från Hammarby från vlt:s arkiv, och fortsatte med att Anette Wennerström skickade in bilder från Hammarbygärde .

De bilderna gjorde att det kom ett kuvert hem till Anette, två bilder hade pillats ur ett album.

- Jag fick också ett handskrivet brev. Det var min fröken på barnträdgården som hade känt igen mig direkt. Jag blev alldeles tårögd och kände att jag var tvungen att ringa upp henne, berättar Anette.

Vi har fått lov av både Anette och Ulla att återge brevet.

- När hon kände igen mig så på en gång tänkte jag att det finns bara två alternativ. Antingen att jag var fullständigt hopplös ... men så var det inte, skrattar Anette.

"Fröken" kom också ihåg att Anette har två äldre systrar som ibland kom och hämtade henne på barnträdgården, och en yngre bror.

- Jag ska få mer bilder från henne, men jag har sagt att jag kan låna albumet istället så att hon slipper riva ur bilderna.

Här har vi det fina brevet:

Hej Anette.

Ulla Söderlind heter jag och när jag läste VLT idag forstod jag genast att du var ett av barnen som gick på Liegatans barnträdgård 1965-66.

Jag plockade fram några bilder från den tiden och om jag inte är helt ute och cyklar är du med på dessa bilder.

Pojken på ena bilden heter Claes.

"Fröken" på den andra bilden är inte jag utan en praktikant som heter Birgitta och sedan utbildade sig till förskollärare - numera är vi naturligtvis pensionärer båda två.

Hälsning från en gammal "fröken".

Ulla