Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full förare fick fängelse

Drygt två promille bakom ratten är alltid fel. Särskilt under Power Meet bland alla människor.

Den 1 juli 2009 kontrollerade polisen en bil på Mälarcampingen i Västerås, under pågående Big Power Meet. Bakom ratten på bilen – en amerikanare – satt en då 25-årig man från Norge.

För Västeråspolisen berättade han att han druckit en flaska vodka och det märktes – proverna visade motsvarande 2,04 promille, mer än dubbelt över gränsen för grovt rattfylleri.

Inför rätta i Västmanlands tingsrätt förnekade 25-åringen att han sagt till polisen att han druckit en flaska vodka innan körningen och framhöll i stället att han kört sakta och en kort sträcka.

Västmanlands tingsrätt anser dock att den höga alkoholkoncentrationen innebär att körningen oavsett hastighet och körsträcka utgjorde en trafikfara, och dömer därför 25-åringen till en månads fängelse för rattfylleri. Norska myndigheter får avgöra hur det blir med hans körkort.