Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full of Keys bjuder på dynamisk mörk rock-pop

Musikvideon där hon äter maskar är redan en snackis. I veckan släpper Annie Bernhard från Täby, under artistnamnet Full of Keys, sitt debutalbum. Ett av de första stoppen på hennes turné blir Sigurdsgatan 25.

Full of Keys videos är regisserade av Tony Ahola och debutsingeln All the roses är inspelad i Berlin, där Annie vaknar upp på en kyrkogård och släpar en kista över stadens gator. I slutet gräver hon upp en nyckel ur munnen på en klon av sig själv. Stilen är gotisk, medan hon själv beskriver musiken som dynamisk mörk rock-pop.

Jag tänker på Evanescence när jag hör dig, vad säger du då?

– Jag tycker det är lite roligt att folk gör den jämförelsen, för jag har själv varit väldigt omedveten om det gotiska inslaget.

Annie har läst Musikproduktion, men de senaste två-tre åren har hon jobbat intensivt med sin debutplatta. Hon har valt lite udda spelplatser för turnén, som Varbergs fästning och Dannemora gruva i Uppsala.

– Jag tycker att det är kul. Publiken kommer att få ut något mer än från ett vanligt spelställe. Det adderar en till dimension på spelningen, säger hon.