Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full vid ratten frias av rätten

Var 18-åringen i raggarbilen för att köra eller för att hindra annan från att köra full?

Det var i juli 2010 som den då 18-årige ynglingen var på Johannisbergs camping med flera vänner under pågående Power Meet. Han var rejält berusad efter att ha druckit enligt egen uppfattning upp till femton öl.

Enligt vad två vittnen berättat har sedan ynglingen satt sig bakom ratten till en bil och ”burnat” - alltså rusat motorn och spunnit med däcken.

Men enligt vad ynglingen själv och ytterligare tre vittnen, däribland bilens helt nyktre ägare, berättat var han bara inne i bilen för att dra ut nycklarna sedan en annan person suttit i bilen och ”burnat”, för att hindra den andre.

Rätten - som kritiserar att ordningsvakter som ingripit inte hörts som vittnen och då kunnat berätta vem som satt vid ratten - finner inte det bevisat bortom rimligt tvivel att 18-åringen var den som satt i bilen och ”burnade”.