Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyllebråk på färja - fick stol i skallen

En 33-årig västeråsare har dömts till villkorlig dom och dagsböter efter ett bråk på Estlandsbåten.

Det var i augusti 2010 som västeråsaren åkte från Tallinn till Stockholm med en av rederiet Tallinks färjor, tillsammans med flera vänner.

Han var just på väg till hissen med en av vännerna som blivit mycket berusad, då han trodde att två andra män filmade honom och kusinen med mobilkamera. Senare visade det sig att de filmade varandra.

Västeråsaren tog dock illa vid sig och ett bråk uppstod mellan västeråsaren och några av hans kamrater å ena sidan och de båda andra männen å andra sidan.

En av de två andra männen, en 31-årig man från Skåne, hamnade i överläge mot en av 33-åringens kompisar och slog honom, sittande över honom. Då kom 33-åringen och slog 31-åringen i huvudet med en stol. Händelsen fångades av fartygets moderna övervakningskameror.

Han åtalades därför för misshandel. Västmanlands tingsrätt anser att 33-åringen visserligen avvärjde våld mot sin kompis - vilket han varit berättigad till - men att han tog i för mycket genom att slå med en stol. Han döms därför till villkorlig dom och 40 dagsböter à 180 kronor, sammanlagt 7200 kronor.

31-åringen hade yrkat på nästan 80000 kronor i skadestånd. Tingsrätten dömer dock 33-åringen att betala drygt 5000 kronor.