Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyllekörning slutade i betongvägg

Fotgängarna fick kasta sig undan när den berusade bilföraren körde på gångbanan. Nu döms den 35-årige föraren till fängelse i två månader.

Mannen fälls för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd.

Fyllekörningen skedde under nyårsnatten och slutade i en betongvägg på Hästhovsgatan.

Vid tillfället befann sig 35-åringen i en livskris. Han medicinerade mot oro och sömnsvårigheter. På nyårsafton satt han hemma och drack alkohol.

Plötsligt fick han för sig att han skulle köpa mat, och satte sig i bilen och körde i väg till en pizzeria, en sträcka på cirka 2 kilometer.

Enligt egen utsago gick körningen bra fram till dess att olyckan skedde. Andra vittnen har berättat att det gick fort. Någon större trafik var det inte ute, däremot befann sig flera fotgängare på trottoaren. En av dem upplevde att han skulle ha blivit påkörd om han inte hoppat undan.

Polisen larmades, och när de skulle gripa 35-åringen för att ta ett blodprov på honom, började han vifta med armarna och gjorde motstånd. Promillehalten i hans blod var 1,46.

35-åringen har erkänt brottet.