Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra åtalade för grovt rån i bostad

Tidigare i år rånades och brutalt misshandlades en 61-årig man boendes i Västerås. Nu står fyra personer åtalade.

Som VLT rapporterat om tidigare, rånades och misshandlades en 61-årig man i sin bostad i mars i år. Fyra personer trängde sig in i 61-åringens lägenhet på Viksäng i Västerås. Där ska de genom misshandel och hot ha tvingat till sig mannens bankomatkort, och bland annat ha stulit en klocka.

Enligt uppgifter i förhör ska gärningsmännen ha dragit ner 61-åringen på golvet, och därefter sparkat mot hans huvud. Något som resulterade i ansiktsfrakturer och skador på offrets ögon.

Efter att ha lämnat lägenheten där misshandeln ägde rum, lyckades gärningsmännen att ta ut 18 000 kronor från offrets konto.

Brottet benämndes som "ett väldigt fult brott" av polisen då det begicks. Och nu är alltså åtal väckt mot de fyra gärningsmännen där de står anklagade för bland annat grovt rån och hemfridsbrott.