Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra åtalas för insiderkupp

De fyra män som misstänks för insiderstölden på Coop Konsum på Önsta Gryta i juli, åtalades på fredagen för grov stöld eller medhjälp till grov stöld.

Åklagaren Stephan Uttersköld menar i första hand att de fyra männen, som alla är mellan 18 och 20 år, tillsammans stulit närmare 200 000 i kontanter och lotter till ett okänt värde från butiken. I andra hand vill han ha dem fällda för medhjälp till grov stöld, för att de gemensamt planerat och sedan delat upp stöldgodset mellan sig.

Stölden skedde tidigt på morgonen den 26 juli, en timme innan öppning. En av de åtalade, en 20-åring som jobbar i butiken, släppte då in de tre övriga och iscensatte ett rån, då han bland annat blev slagen med järnrör och tvingades öppna ett kassaskåp. Allt fångades av butikens övervakningskamera.

Efter spaning mot 20-åringen gjordes en husrannsakan i hans lägenhet. Där påträffades en del av stöldgodset. I lägenheten var även en av ”rånarna”.

Det 20-åriga butiksbiträdet har erkänt att han deltagit i kuppen, men säger att han tvingats till det under hot från de övriga. De andra tre nekar till anklagelserna mot dem.