Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra gripna eftermisshandel och rån

(Uppdaterad 07.36) Fyra personer har gripits och senare anhållits efter ett grovt rån i Västerås på sena onsdagskvällen.

Polisen larmades om rånet vid 22.20-tiden. Då hade fyra personer trängt sig in i en bostad på Viksäng, slagit ner den 60-årige mannen som bor där och tvingat av honom bland annat hans bankomatkort och klocka.

- Vi har gripit fyra personer efter ett bra polisarbete. Vi har pusslat och dragit slutsatser, samt hållit vittnesförhör. Det gav resultat, säger vakthavande polisbefäl Lennart Sjöstrand.

De gripna är två 30-åriga män, en 39-årig man samt en 21-årig kvinna. Alla fyra är kända av polisen sedan tidigare.

Kvartetten, som greps tidigt på torsdagen, anhölls senare av åklagare misstänkta för grovt rån.

Varför betecknas det som grovt?- Därför att man har trängt sig in i en annan persons bostad och använt fult våld. Jag tror att åklagaren kommer att gå på min linje, säger Sjöstrand.

60-åringen har enligt polisen fått ordentliga skador i ansiktet av misshandeln, men de ska inte vara livshotande. Han vårdas nu på sjukhus. 

Varför kvartetten slog till mot just 60-åringens bostad är än så länge en gåta för polisen.

- De har ingen koppling med honom. I alla fall inte vad man vet just nu, säger Per Strömbäck, inre befäl hos Västmanlandspolisen.