Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra M-förslag för ett snyggt och tryggt city

Just nu driver Västerås stad projektet ”Tyck om din innerstad” där västeråsare, företag och politiska partier är engagerade och får tycka till om innerstaden. Moderaterna gjorde häromveckan en så kallad ”Insta walk” genom city och konstaterar att det finns fyra områden som direkt skulle göra vår fina innerstad ännu bättre.

Annons

• Kameraövervakning på otrygga områden

Det finns tyvärr områden som i dag upplevs som otrygga. Moderaterna vill därför se till att öka kameraövervakningen på lämpliga platser och stråk för ökad trygghet.

Detta gäller inte bara i city utan generellt i Västerås. Det är viktigt att poängtera att det tydligt ska framgå att en plats är kameraövervakad, med hänsyn till integriteten.

• Ta bort träd och kajor efter Munkgatan

De som promenerar eller parkerar sin bil på Munkgatan riskerar att få bilen täckt av fågelspillning. Det finns visserligen små skyltar med varning för fågelspillning men de är svåra att upptäcka. Munkgatan sköts inte på ett sätt som västeråsarna har rätt att förvänta sig och gatan blir därför varken trygg eller trivsam.

• Minska buskage

Stora buskage riskerar att bidra till en ökad otrygghet när det blir mörkt och inger inte heller någon större trivsamhet i övrigt. Ett snyggt och inbjudande city är ett blomstrande city. Skymmande buskage kan därför med fördel bytas mot till exempel blomstrande perenner.

Våra gator och torg blir färgglada och vackra genom flera blomsterarrangemang.

• Fler parkeringar

Många åker runt och letar parkering i Västerås. För att fler ska kunna besöka city ska det vara lätt att parkera.

Detta gäller för både bilister och cyklister. Moderaterna har observerat flera tomma ytor i vår innerstad som skulle kunna göras om till nya parkeringsplatser.

Om cityhandeln ska öka och om det ska bli ännu mer attraktivt att bo i innerstaden krävs det att staden tillhandahåller bra parkeringsmöjligheter.

Detta är bara några av de åtgärder vi föreslår för citys utveckling. City ska vara och upplevas som vårt gemensamma vardagsrum fullt av aktiviteter och möten.

Evenemang som staden är delaktig i placeras med fördel i city. Ju fler aktiviteter desto mer levande centrum.

För att city ska bli verkligt attraktivt krävs förnyelse och ombyggnad. Citykärnan ska vara till för alla och vid varje förnyelse måste tillgänglighet beaktas utifrån personer med funktionsnedsättning.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons