Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrnationsturnering hålls i Söderhamn i december: "Hallen har stor betydelse för valet"

I början av december hålls en fyrnationsturnering där Sverige tar emot Ryssland, Finland och Norge. Och den hålls i Söderhamns nya bandyhall. – Jag känner stor stolthet att få leda landslaget i Söderhamn och den nya fina arenan, säger förbundskaptenen Svenne Olsson i ett pressmeddelande.

Fyrnationsturneringen som hålls mellan den 8 och 10 december skulle egentligen ha hållits i Moskva, Ryssland.

Då hallarna är upptagna av andra event under den aktuella tiden valde man att flytta turneringen, och den hålls istället i Söderhamn och den nybyggda hallen på Hällåsen.

– Jag känner stor stolthet att få leda landslaget i Söderhamn och den nya fina arenan. Väldigt kul att få visa Söderhamn och närliggande städer många av världens bästa bandyspelare, säger förbundskaptenen Svenne Olsson, som är bosatt i Söderhamn.

Turneringen går att se som ett genrep inför det VM som stundar i slutet av januari och början av februari i Chabarovsk.

Den 21 oktober, några veckor innan turneringen hålls, var det tänkt att invigningen av hallen skulle ske, något som igår meddelades inte blir av.

För Plus-kunder: Ingen hallinvigning 21 oktober – isen hinner inte bli klar: "Blir för tajt"

– Broberg/Söderhamn är stolta över det förtroende Internationella Bandyförbundet och Svenska Bandyförbundet visat oss genom att förlägga fyrnationersturneringen till Söderhamn. Vi ska göra vår absoluta ansträngning att genomföra en turnering som står i paritet med de fantastiska arrangörstraditioner som Söderhamns kommun och dess föreningar utvecklat, säger Nils Stefansson, ordförande i Broberg i pressmeddelandet.

Missa inte: Världsklassbandy i Sandviken i helgen – så följer du World cup hos oss

För Plus-kunder: Kamp mot klockan för is till invigningen av Brobergs bandyhall: "Avgörs i kväll"