Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galen dramatik för VSK

VSK Fotboll är på väg ur Superettan – trots seger mot Assyriska med 2-0 på bortplan. Anledningen: Brage bortaslog Ljungskile med 2-1 på Markbygg Arena.

Grönvitt gjorde en suverän bortamatch mot Assyriska.

VSK var klart bättre i första halvlek med bland annat 5-0 i skott på mål, tre frilägen och två situationer där laget borde fått straff.

I andra fortsatte västeråsarna att trycka på.

Då kom utdelningen. Efter 56 minuter kom Filip Tronêt loss i en omställning. VSK-löftet gjorde exakt som mot Hammarby när han skar in i planen och avslutade med vänstern. Skottet var lika bra som då – och annars utmärkte Oscar Berglund tvingades att kapitulera.

Sedan dröjde det inte länge innan VSK ökade på till 2-0. Mittbacken Marcus Danielson nickade in sitt åttonde mål för säsongen i 61:a minuten.

Därefter pressade Assyriska en del – men VSK försvarade sig väl.

Trots Grönvitts bragdmatch i Södertälje talar allt för att VSK åker ur superettan och får börja om i division 1 norra nästa säsong.

Anledningen är att IK Brage vann sin första match på drygt fyra månader när borlängelaget slog Ljungskile borta med 2-1. Där var det oerhört stor dramatik när Ljungskiles Joakim Runnemo kvitterade till 1-1 i 84:e minuten. I det läget såg det bra ut för VSK.

Men i 89:e minuten frälste inhopparen Jesper Carlsson Brage med sitt 1-2-mål på Markbygg Arena. Därmed har VSK trots seger tre poäng och sju plusmål att ta in i sista omgången mot Landskrona. Ett scenario som måste beskrivas som ett mirakel om VSK klarar av.

VSK möter Landskrona medan Brage tar emot Degerfors på sin hemmaplan. Det krävs en storseger av Degerfors samt ytterligare en av Grönvitt för att VSK ska klara sig upp till kvalplatsen.