Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gapet söker fler anhöriga

Snart är det två månader sedan det sociala nätverket Gapet introducerades. Hittills är det runt 20 Västeråsanhöriga till äldre, långtidssjuka eller funktionsnedsatta som getts möjlighet att mötas och dela erfarenheter.

I dag arbetar anhörigkonsulenterna med att försöka nå ut till fler anhöriga. Som hjälp söker de sig till personer inom kommunen och landstinget som i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med anhöriga som behöver stöd.

– Till exempel kuratorer, skolsköterskor och familjeläkarmottagningar. Sen funderar vi också på hur man ska gå vidare med en större spridning till hösten, säger Susanne Hägglund, anhörigkonsulent i Västerås Stad.

Susanne Hägglund berättar att Gapet har varit uppskattat bland anhöriga i Västerås. Sedan nätverket introducerades i Västerås har även Örebro och Lindesberg anslutit sig till nätverket.

– De flesta har tyckt att det har varit spännande att få komma in och ta del av allt material som finns på hemsidan. Det ligger väldigt mycket fakta i gapet. Sen har man fått kontakt med personer även i andra kommuner också, säger Susanne Hägglund. 

Susanne Hägglund berättar att det behöver bli ännu fler personer som ansluter sig till Gapet. För att underlätta detta kan anhöriga ansluta sig direkt via hemsidan (www.gapet.se) i dag, vilket inte var möjligt när det först introducerades.