Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Går inte att lita på hundarna"

Polisen har förhört ägaren till hunden som bet ihjäl en annan hund i fredags kväll. Enligt polisen är ägaren chockad – men ändå lättad att hunden är omhändertagen.

Jessica Rönnevall, ansvarig för djurärenden på Polisen i Västmanland, säger att ägaren anser att omhändertagandet är bra så att det inte kan hända igen.

Polisen ska besikta den attackerande hundens mentala status och sedan tas ett beslut om vad som händer med den.

Vlt.se rapporterade om händelsen på Herrgärdets hundrastgård i måndags – där även en kvinna blev biten i armar och lår. Monica Massih, vice ordförande i Västerås kennelklubb, säger att det är viktigt att ägarna har kontakt innan de låter hundarna träffas inne på en rastgård.

Läs också: Hund bet hund i rastgård

– Pejla läget först. Man kan inte bara tro att det är fritt fram. Det går inte att lita på hundarna. Du kanske tycker att din hund är snäll, men du vet ju aldrig hur den reagerar med just den hunden den träffar, säger hon.

Hon säger också att ett lugnt beteende är viktigt.

– Om matte är stressad eller irriterad på en annan hund smittar det av sig till den egna hunden som är bra på att läsa dig. Då kan det skära sig. Behåll lugnet, säger hon.

Hon har läst om händelsen, men tror inte att det är vanligt förekommande.

Läs också: Efter hundattacken: "Det var vidrigt"

– Att hundar ryker ihop och någon blir illa tilltygad händer, men att det går så här långt är ovanligt, säger hon.

Uppgifter i vlt.se att det var en pitbull som attackerade var inte korrekt. Rasen heter Amstaff.

– De är väldigt lika och gemene man ser inte skillnad på de båda, säger Jessica Rönnevall.

Läs också: Efter hundattacken: "Jag känner stor olustig känsla"