Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Generösa jobbförmåner – i alla fall för vissa

Rikskuponger, fri tillgång till gym och generösa friskvårds-bidrag. De stora kommunala bolagen är mer frikostiga med personalförmåner än Västerås stad.

Den som arbetar i något av de stora kommunala bolagen Mimer eller Mälarenergi kan räkna med bättre förmåner än vad kommunen har att erbjuda.

Bostadsbolaget Mimer erbjuder sina anställda rikskuponger, fri träning, möjlighet att hyra stuga i Sälen och friskvårdsbidrag på 1000 kronor om året, enligt en granskning av fackförbundstidningen Vision.

Även Mälarenergi satsar på att låta sina anställda träna gratis.

– Vi har fyra–fem gym och en träningshall som personalen har tillgång till, säger personalchefen Jan Ove Svensson.

Västerås stad har också friskvårdsbidrag för sin personal, men det varierar i storlek mellan de olika förvaltningarna. Personalen får inga rikskuponger och har inte tillgång till gym annat än genom friskvårdspengen, som ligger på runt 1000 kronor om året.

– Mimer har runt 100 anställda, vi har 10000, det gör ju att det är lättare att ha råd. Dessutom består våra intäkter av skattepengar, medan ett bolag lever på egna intäkter som exempelvis hyror, så de kan ju hantera pengar på ett lite annat sätt, säger Kristina Olström på stadsledningskontoret.

Jan Ove Svensson på Mälar-energi är inne på samma spår.

– Här har vi sneglat mer åt det privata hållet. Jag tror att de kommunala bolagen kikar på de personalförmåner som affärsbolag har, säger han.