Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Genmäle: "Kandidater till varje pris?"

VLT:s hänvisning till en ”blogg som drivs av en anonym värmländsk medlem” äger grova felaktigheter.

Bloggaren blev föremål för ett uteslutningsärende 2009 och lämnade partiet innan beslut verkställdes och använder sina förtalande utspel i sin kamp med syfte att hämnas partiet. Sanningen om ett par av de kommuner där partiets kandidat inte var folkbokförd i rätt kommun på valdagen, var i ett fall att denne antagits till en högskoleutbildning i Norrland och i ett annat att den tilltänkta flytten aldrig blev av på grund av personliga skäl. Hur kan ni använda anonyma källor helt utan källkritik? Det vittnar om mycket låg journalistik.

Riksombudsman

Sverigedemokraterna.

Runar Filper,

Svar: Vi har hänvisat till bloggen vid ett tillfälle. Att de två nominerade som Filper nämner aldrig skrev sig på den ort de kandiderade i är ju fakta. Sverigedemokraten Camilla Rågfors har därutöver i VLT påstått att Runar Filper försökt förmå henne att falskskriva sig (i Dalarna) av strategiska skäl.

Redaktionschef

Mårten Enberg