Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ger upp hoppet om Surahammar

Surahammars nya sparkrav gör att M-politikern Sten-Ira Olofsson nästan har gett upp hoppet för kommunen.

Han har suttit länge i Surahammars fullmäktige, och alltid i opposition.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men styrningen vi har i dag kan inte fortsätta.

Vad menar du?– Vi har väl landets största lånebörda, räknat per invånare. Sossarna har haft spenderarbyxorna på för ofta och nu har ekonomin rasat ihop totalt.

Han pekar på Hammarskolan som det senaste exemplet.

– Vi ville ha en konsekvensanalys men fick ingen. Visst, den är fin men har vi råd? Tyvärr hänger det ju ihop med den brist på underhåll av skolor och annat som varit genom åren.

Kan en skattehöjning vara botemedlet?– Nej, det skulle nog bara öka utflyttningen och bli ett fruktansvärt bakslag.

Han har börjat fundera på sin egen framtid som politiker.

– Något mer tröstlöst än det här just nu får man leta efter. Jag ser inget ljus i tunneln. Det finns många roligare saker man kan ägna fritiden åt.

Men borde inte alla ni politiker ta gemensamt ansvar?– Vi har fått nej på vartenda förslag vi har fört fram genom alla tider. Sossarna har bara kört på. Ska vi bli inbjudna nu när klockan är fem över tolv?

Hur ser framtiden ut för Surahammar?– Jag ser inte att vi kan fortsätta vara en egen kommun. Vi borde nog fria med Västerås. Men frågan är om de vill ha oss?