Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gideonsberg föll mot topplag

Gideonsbergs IF förlorade mot topplaget Sunnanå med 0-2 i damernas norretta. Det var femte seriematchen i rad utan GIF-mål.

Ljusblått gjorde en mycket bra första halvlek på Swedbank Park. Pressade serieledaren och var nära mål ett par gånger. Bästa chansen hade forwarden Nicole Modin i 5:e minuten. Hon sköt i snäv vinkel, och målvakten Åsa Berglund räddade och på returen gick Modins skott i stolpen.

GIF fortsatte att skapa lägen genom sina snabba omställningar och var värt ett mål, men inne i straffområdet var det inte tillräckligt bestämt. Sunnanå hade också ett par goda chanser. Bästa läget var när Anna Bodén prickade stolpen i 29:e minuten.

Andra halvlek började med 0-1. Helen Ukaonu nickade Skellefteålaget till ledning på hörna. I 58:e minuten gjorde Carina Holmberg 0-2 på ett kanonskott via ribban. Inte särskilt rättvist, men Sunnanå tog sedan över.

GIF försökte och försökte men hade svårt att få tryck på västerbottningarna som i andra halvlek mer visade att de är ett topplag.

GIF fick duktiga mittbacken Deborah Utjés målchansutvisad när hon stoppade en nick med handen i 77:e minuten. På straffen som följde gjorde Jessica Höglander en mycket bra räddning - och förlusten stannade vid 0-2 efter att västeråsarna stått upp mycket bra.