Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gideonsberg upp i topp efter seger mot Tortuna

Annons

Gideonsberg är nu serieledare i division 4 Västmanland i fotboll efter seger borta mot Tortuna. Matchen slutade 1–2 (1–2). Gideonsberg leder serien ett poäng före Köping. För Tortuna betyder resultatet en sjundeplats i tabellen.

– En tung förlust såklart men man får nog säga att GIF vinner rättvist. Planen inbjöd inte till någonn vidare fotboll och det var mycket krig. Tyvärr tar vi två dåliga beslut och det är GIF alldeles för bra för att inte utnyttja. Vi försöker i 90 minuter men kommer inte närmare än 1-2, kommenterade Tortunas tränare Fredrik Abrahamsson.

Gideonsbergs lagledare Stefan Nordh om matchen:

– En match som knappt kan kallas fotboll då Tortunas hemmaplan är i så otroligt dåligt skick att det inte går att ha ett fungerande passningsspel, men trots detta startade vi grymt bra och första 25 minuterna är det bara ett lag på planen, vi skaffar oss 2-0-ledning efter ett par snygga anfall. Efter 30 minuter kommer Tortuna mer in i matchen och reducerar med ett kanonskott ribba-in. I andra halvlek blir det bara tjongfotboll då planen inte inbjuder till något spel. Vi lyckas reda ut motståndarnas tryck och vi känner oss fortsatt väldigt starka och ser fram emot nästa match.

I och med detta har Gideonsberg hela sex raka segrar.

Gideonsbergs mål gjordes av Mattias Lindfors och Martin Sollenberg. Jacob Phalm stod för Tortunas enda mål.

Onsdag 12 juni 19.00 spelar Tortuna borta mot Munktorp. Gideonsberg möter Irsta hemma på Önsta IP lördag 8 juni 15.00.

Annons