Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giesecke utvisad: ”Horribelt”

Utvisad efter 82 minuter. Nu är VIK-tränaren Fredrik Giesecke avstängd mot Spårvägen i nästa omgång.
- För någonting jag inte ens gjorde, säger han.

VIK tryckte på för ett ledningsmål mot Norrtälje.

I den 82:a minuten skrek ledningen efter straff – men nekades. Då visades Fredrik Giesecke upp på läktaren.

- Horribelt. De säger att de ser en flaska kastas i backen och eftersom de inte ser vem det är så åker jag upp på läktaren.

Du sa ingenting då?- Nej, jag gjorde ingenting. Det var Magnus Häll (assisterande tränare) som kastade flaskan i backen. Jag åker upp på läktaren på grund utav det och blir avstängd en match … vad ska jag säga? Det är en bedrövlig situation. Strax innan ska vi ha straff så det bara stänker om det.

VIK-tränaren var besviken att laget inte stängde matchen när de hade chansen.

Men nöjd med spelet.

- Vi spelar fotboll och det gillar jag. Det är en fröjd att se spelet vi försöker i dag. Vi hängdes med rätta ut efter första matchen när vi hade sagt att vi skulle spela men tjongade. Nu tycker jag att vi visade motsatsen i dag även om det tyvärr bara räckte till en poäng.

Tycker du att ni borde haft tre poäng?- Ja, jag tycker vi är en klass bättre och ska vinna med ett par mål om det är normal utdelning.

Topptippade VIK har inlett säsongen med fyra poäng av nio möjliga.

En besvikelse.

- Det är en missräkning mot vad vi räknat med. Men det är bara att köra på, något annat kan vi inte göra.

VIK har använt VSK-lånen Koyar Salimi och Linus Sjöberg från start i alla matcher hittills.

Duon gjorde inga poäng mot Norrtälje – men får godkänt av Giesecke.

- De gör sin bästa match hos oss hittills. De jobbar på bra och skapar lägen. Det viktigaste är engagemang när de är nere och de visar de verkligen.

Tycker du att Sjöberg får ut så mycket man kan vänta sig av en så stor talang?- Stor talang, ja. Men det är ett stort steg att ta och blomma ut och han har fortfarande saker att lära sig på seniornivå även om han spelat en del i VSK redan. Men jag tycker att han gör många saker väldigt bra och infriar de kraven vi ställer på honom i dag.