Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Givmilda skänker till brandens offer

650.000 kronor. Så mycket har givmilda människor hittills skänkt till stöd för brandoffer och hjälparbetare.

Annons

. Det handlar om Svenska Civilförsvarsförbundets insamling. Trots att insamlingen bara pågått några dagar så strömmar pengar in. Till helgen var facit en halv miljon kronor. På måndagen kom ytterligare cirka 150 000 in.

– Vi hade inga förväntningar när insamlingen startade. Men senare började även banker ta tag i detta. Det är en hel del sparbanker som har deltagit i insamlingen, säger Mona Nygren, ekonomiansvarig på Svenska Civilförsvarsförbundet.

Hur kommer pengarna att användas?

– Det är inte beslutat än. Men de som har skickat in pengar har varit noga med att märka inbetalningen med exempelvis ”skogsbranden”. Pengarna kommer att användas på bästa behövliga sätt.

Svenska Civilförsvarsförbundet har bankgiro 900-2874 eller plusgiro 90 02 87.

Även Svenska kyrkan har startat en mindre insamling i samma syfte. Där har det hittills kommit in 8 000 kronor. Till den insamlingen kan man använda bankgiro 561-5380 eller använda swisch-appen via nummer 123 633 08 98.