Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Öberg är tillbaka

Här är julklappen från VIK Hockey som fansen väntat på: Peter Öberg är tillbaka och kommer att vara med mot Almtuna på annandagen.  
– Det känns väldigt skönt, säger assisterande VIK-tränaren Jens Hellgren.

Det började med hjärnskakningen i november. Sedan fortsatte VIK-forwarden Peter Öbergs skadeelände i början av december när han fick en fraktur i fingret som hållit honom borta från spel sedan dess.

På annandagen är det dags för comeback igen för Peter Öberg som under VIK:s speluppehåll har kunnat träna för fullt.

– Det känns väldigt skönt att han är tillbaka och han har sett pigg och rask ut. Det syns att han varit borta och att han är väldigt sugen på att spela igen, säger Jens Hellgren.

Under gårdagens träning, som blir den sista innan annandagens match mot Almtuna borta, tränade samtliga VIK-spelare utom långtidsskadade Niclas Lundgren, Tomas Mitell och Fredrik Johansson, för fullt.

Dessutom saknades Johan Alm, som åkt tillbaka till Skellefteå.

– Han har varit där under uppehållet och vi får se om han kommer att komma tillbaka eller om han får stanna där. Det är inte bestämt än, säger Hellgren.

Han tror på en bra match mot Almtuna på måndag.

– Det blir kul med Arosderby, sedan så är det svårt att säga var de står och vi har haft uppehåll länge nu så det kan nog kännas lite rostigt inledningsvis. Men jag tror att det blir en bra match och hoppas att det kommer mycket folk.