Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjescenerna i Södertälje – VIK:s tränare dansade på isen: "Fick bita i det sura"

Han lovade att dansa inför spelartruppen om VIK slog Södertälje.
Efter 4-0-segern höll Tony Zabel sitt ord - mitt på isen i Scaniarinken.
- Jag var tvungen att bita i det sura, säger Gulsvarts assisterande tränare och skrattar.

Annons

På träningen inför Södertälje styrde VIK upp en strafftävling - där det vinnande laget fick se en dans av det förlorande.

Där och då kunde tränarduon Christer Olsson och Tony Zabel bara titta på.

Men inför matchkvällen lovade Zabel att bjuda på en egen show om laget tog tre poäng. Efter 4-0-segern och det efterlängtade styrkebeskedet levererade Zabel mitt i rampljuset och framför tv-kamerorna.

VIK-spelarna samlades runt honom i Scaniarinkens mittzon och såg sin tränare svänga loss.

- Jag lovade grabbarna att de skulle få en dans om vi vann, så jag var tvungen att stå för den, säger Zabel med ett stort leende.

Forwarden Markus Persson:

- Han höll vad han lovade, haha.

Gulsvart gjorde en komplett insats på bortais. Höll nollan, var starka i boxplay, gjorde två mål i powerplay och tog säsongens andra trepoängare.

- Jättekul. Det här kan ha varit den bästa matchen på hela säsongen. Det är inte bara segern och målet, spelet med puck var riktigt, riktigt bra. Vi hade en bra balans genom hela matchen, avvägningarna när vi ska anfalla och när vi ska ta hem det. Resultatet är en frukt av det, säger Tony Zabel.

Hur stor är den här segern i läget ni är i?

- Just nu är man glad för alla poäng. Segern i sig betyder oerhört mycket - och framför allt sättet vi tar den på. Vi har ett eget spel. Man kan vinna med 3-2 i dag och slåss för sina liv, men nu tycker jag att vi kan spela med pucken för att vinna. Det blir en dubbel effekt, vi får ut mycket mer av det. Sen gäller det att göra det fler gånger, men vi glädjs åt det här nu och i dag.

- Vi har jobbat så jäkla mycket med att få ihop hela spelet och man tycker att det tragglar och tragglar. I dag får spelarna känna att de kan spela med puck. Även mot ett lag som faktiskt checkar rätt hårt. Det är jättekul, men det är en bra bit kvar.

Markus Persson tillbaka?

- Bra för laget. Han kommer in i ett läge där vi är lite på gång, så kommer han in och blir en injektion.

Den kedjan med Persson, Frycklund och Bernhardt var framgångsrik i kväll?

- Ja, det fungerade bra. Kanon.

Vi har pratat mycket om Henrik Lundberg den här säsongen, men det finns anledning att prata mer om honom efter första nollan och den här segern?

- I dag var det inte bara han som vann poängen åt oss utan hela laget. Men han står ju upp för oss. Han är en toppspelare i den här ligan och det visar han match efter match. Han har gett oss chansen att ta dom poängen vi har och i dag får han andas ut lite när vi gör målen. Vilket måste känts ganska skönt för honom.