Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glöm finlir – vinsten viktigast

Mesta Mästarna mot Kungälv låter kanske som en lätt match på pappret. Men?
– Det är svårt att spela borta mot dem, säger VSK-tränaren Andreas Westman.

VSK Bandy inleder i dag elitserien med bortamatch mot Kungälv på Skarpe Nord. Westman påpekar att inga gamla meriter räknas i inledningen av en ny säsong.

– Vi har smugit med epitetet Mesta Mästarna i 33 år, men det är bara dagsformen som gäller. Kungälv är starkt hemma och de har förstärkt med ännu fler finländare, säger Andreas Westman Och fortsätter:

– Vi vet att de har byggt vidare på sitt spel. De håller ihop defensiven, de är vassa på omställningar och riktigt skridskostarka.

Kungälv är alltid svårspelat på sin utomhusplan med bleka strålkastare.

– Ja, det är en tajt plan som ger mindre ytor att lira på och så skapar ljuset skuggor över allt. Det är lite som att spela på en månskensrink.

Vad krävs för att VSK ska inleda med förväntad vinst?

– Det är viktigt att vi är koncentrerade i vår defensiv till att börja med. Sedan måste vi spela varierat med en del lyft och spel efter isen. Vi måste dra isär dem på lite olika ställen.

Hur är känslan inför premiären?

– Vi känner oss trygga och det finns hur mycket energi som helst i laget. Vi är sugna på att vinna och då får själva spelet se ut hur som helst, säger Westman.