Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sånt här bra resultat har jag inte haft tidigare år"

Magnus A Carlsson gör sin bästa säsong i karriären.

Annons

Nu siktar västeråsaren även på att prestera bra på hemmaplan –

i stjärnfyllda Nordea Masters.

– Formen har varit lite halvknackig på slutet men förhoppningsvis kan jag göra bra resultat, säger han.

Bro Hof slott, ett par mil utanför Stockholm, har varit spelplatsen för Nordea Masters de senaste åren. Men den här gången går Europatourtävlingen i Malmö, med ett stjärnspäckat startfält. Bland annat är den svenske världstrean Henrik Stenson på plats.

Med andra ord kommer Frösåkers affischnamn Magnus A Carlsson att få bekänna rejält med färg.

– Det ska verkligen bli roligt. Alltid extra trevligt att spela på hemmaplan. Det kommer lite folk som man känner och kikar och jag hoppas kunna spela bra golf.

Han minns mycket väl den där gången för två år sedan på Bro Hof. Efter den första dagen var Carlsson i ensam ledning i Nordea Masters men efter fyra dagars spel hade han rasat till en blygsam 38:e plats.

En notering som han vill förbättra i år. Han tycker att han har blivit en stabilare golfspelare och faktum är att Carlsson gör sin bästa säsong resultatmässigt (se faktaruta). Efter 13 tävlingar har han spelat in drygt 1,8 miljoner kronor.

– Jag har tre topp tioplaceringar efter drygt halva säsongen. Sånt bra resultat har jag inte haft tidigare år.

Men Magnus A Carlsson erkänner samtidigt att spelet varit lite svajigt emellanåt. Fem gånger av 13 har han missat cutten. Vilket betyder att man spelat färdigt efter två dagar och går miste om prispengarna.

– Det gick väldigt bra de fem första tävlingarna på säsongen. Då ökade mina förväntningar lite för mycket och sedan missade jag cutten tre gånger i rad.

– I golf är det oerhört mycket psykologi. Man får aldrig ta något för givet och man måste hela tiden vara här och nu. Blickar man bara lite för långt fram så går det inte så bra.

Vad har du satt upp för målsättning i Malmö?

– Jag har inte tänkt på några placeringar alls. Jag vill bara prestera bra.

Mer läsning

Annons