Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfstjärnan värd för ny tourtävling i Västerås: "En stor ära"

Anna Nordqvist är nominerad till både Bragdguldet och Jerringpriset.
Nu står det klart att hon kommer stå värd för en ny LDGA-tourtävling på Västerås GK.
– Det är fantastiskt kul att Västerås GK tagit initiativ tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet att stödja damgolfen och skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling på hemmaplan, säger hon i ett pressmeddelande.

I september vann Anna Nordqvist majortävlingen Evian Championship och tidigare i november nominerades hon till både bragdguldet och jerringpriset.

Från och med nästa år kommer hon att stå värd för en internationell tävling som kommer att avgöras på svensk mark, närmare bestämt på Västerås GK.

Tävlingen, som fått namnet Anna Nordqvist Västerås Open, kommer att avgöras 9-11 augusti med start nästa år och tre år framöver och blir en del av LETAS som är undertouren till Ladies European Tour och Swedish Golf Tour som är den svenska proffstouren.

– Det är en stor ära att få vara värdinna och sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige. Det är fantastiskt kul att Västerås GK tagit initiativ tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet att stödja damgolfen och skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling på hemmaplan. Det är otroligt värdefullt. Jag har varit i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter hade jag inte nått dit jag är idag. Jag hoppas att vi tillsammans kan utveckla damgolfen och ge fler chansen att bli framgångsrika, säger Anna Nordqvist i ett pressmeddelande.

Hos Västerås GK är man så klart nöjda över att den kommande tävlingen får Västerås som spelplats.

– SGF satsar på ett långsiktigt jämställdhetsarbete och då Västerås GK (VGK) delar förbundets vision blir tävlingen ett led i arbetet med att uppmuntra kvinnor i Västmanland att spela golf. Svensk golf på juniorsidan är framgångsrikare än någonsin och saknar motstycke i svensk golfhistoria. Därför vill vi bidra till att den positiva utvecklingen fortsätter, säger klubbens ordförande Mats Bengtsson i ett pressmeddelande