Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göm undan plånboken och koppla på skrattmusklerna

Komikern Patrik Larsson intar Växhuset på fredag kväll som rollfiguren Karsten Torebjer. Karsten är ett dansk medium i kontakt med djupare krafter.

Västerås. Kanske i synnerhet det djupa suget efter pengar.

Och en och annan Gammel Dansk.

Föreställningen med Karsten sålde slut så snabbt att Patrik Larsson redan funderar på att komma tillbaka till Västerås i höst. Folk tycks älska det danska mediet som har svårt att sitta still och som oupphörligt gör bort sig. I ärlighetens namn har han lite svårt att hålla fingrarna i styr också. Se upp västeråsare så att inte Karsten knycker din plånbok under en seans.

Patrik Larsson fick idén till Karsten när han turnerade med en stå upp-föreställning för åtta år sedan.

– En kväll såg jag på ett program på TV med Malin Berghagen, säger han.

– Det hette Det okända- Andarnas makt. Där var det en dansk gubbe som medverkade och han var då ta mig katten inget medium. Han snubblade runt och hade väl 3,9 promille i kroppen. Jag tänkte ”ingen kan ju gå på det här!”. Så föddes figuren Karsten.

Patrik Larsson körde ett nummer med Karsten  på sin egen hitte-på danska i stå upp-showen. Numret gjorde succé. Publiken älskade honom direkt, trots att Patrik betygar att han inte ens kommer i närheten av förlagan.

Karsten Torebjer - psychic medium- fick senare en plats i humorprogrammet Morgonsoffan där också Petra Mede och David Batra medverkade. Förra året gjorde Karsten dundersuccé både som humorprogram i SVT och ute i konserthusen live med Patrik Larsson.

Trots att Karsten Torebjer ofta är oförskämd finns det också något varmt över honom . Och själv tror ju Karsten på onda andar och hemsökta hus- så länge folk betalar honom. Men det är uppenbart fejk det han gör.

Figuren Karsten har börjat leva ett eget liv. Han finns i alla kanaler och inte minst på Facebook där han har 46 000 följare, enligt Patrik Larsson. Inför live-showerna  i vår har folk fått mejla frågor till Karsten som han svarar på under showen. Det är en show med mycket publikmedverkan. En interaktiv live-show där Karsten hjälper publiken på plats.

Patrik Larsson tror att döden är ett tacksamt ämne att skämta om. Det kan vara en av förklaringarna till att Karsten Torebjer är en så livaktig och populär figur.