Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör en lasagneplantering

Plantering av blomsterlökar är ett löfte om en ny vår. Ett roligt och enkelt sätt att skapa lång blomning till nästa vår är att göra en lasagneplantering i låda, kärl eller större kruka.

Nu är det dags att plantera vårblommande lökar! Gör något nytt i år genom att plantera i flera lager. Börja med att välja några olika sorter av vårlökar som blommar i olika perioder, ex krokus, vårstjärna och narcisser.

Plantera den sort som blommar senast nederst och varva ovanför med den nästtidigastblommande och överst i jordlagret hamnar den som blommar först.

Resultatet blir att till våren tittar krokusen upp först, redan i februari, för att när den har gjort sitt följas av vårstjärnan. På upploppet lämnar vårstjärnan över stafettpinnen till narcissen eller vilken lök du nu har valt som den senast blommande.

Det blir jättefint!

Tänk på!

Tänk på att mylla ner benmjöl när du planterar vårlökar, 1 rågad matsked till stora lökar, ex narcisser, och en halv matsked till små lökar, som pärlhyacint. Näringsämnena i benmjölet ligger kvar länge i jorden så att lökarna kan smaska i sig när de behöver.

Bildtext: Lökarna gror, söker sig mot ljuset och kommer upp i olika omgångar, från februari ända fram till försommaren.