Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göran, 68, knivhöggs till döds i sängen

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Johanna Möller körde sin dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi till familjens sommarstuga i Granliden utanför Arboga – hon gav honom en kniv och Rajabi gick in i Johanna Möllers föräldrars sovrum och stack ihjäl hennes pappa, Göran Möller, och skadade hans maka svårt. Så ser scenariot ut som åklagarna presenterade när åtalet presenterades på fredagen.

Det blodiga sommarstugemordet i Granliden i augusti förra året utvecklades till en familjetragedi av värsta sort: en av döttrarna i familjen lät mörda sin pappa – bara slumpen gjorde att inte även hennes mamma avled av de svåra skärskadorna hon fick när Mohammad Rajabi högg henne med kniv upprepade gånger.

Mohammad Rajabi har erkänt att han mördade Göran Möller och knivhögg hans maka.

Göran Möllers hustru och andra dotter har sedan den fruktansvärda händelsen i Granliden hållit låg profil. I samband med att åtalet lades fram på fredagen beslutade familjen att offentliggöra en bild på Göran Möller som är den bild de vill att media ska använda tillsammans med hans namn i den vidare rapporteringen kring sommarstugemorden.

Göran Möllers hustru och hennes dotter – systern till åtalade Johanna Möller – tror att det är Johanna Möller som är skyldig till mordet på deras make och pappa. Göran Möllers hustru sa redan i ambulansen till ambulanspersonalen att hon trodde att det kunde vara hennes dotter Johanna som låg bakom mordattacken.

TV: Susanna Cleve, målsägandebiträde till Göran Möllers maka och dotter

Hur mår familjen i dag?

– Det är ett obeskrivligt trauma de genomgår. De är i djupaste sorg. De vill bara att rättsprocessen ska vara över så att de kan börja sörja sin make och pappa, berättade advokat Susanne Cleve, målsägandebiträde till Göran Möllers maka och dotter.

– Bevisningen är mycket stark. Vi är säkra på att 42-åringen och hennes 25-årige pojkvän kommer att dömas och då finns bara en påföljd: lagens strängaste straff, livstids fängelse.

42-åriga Johanna Möller har sex barn med tre män, bland annat Aki Paasila som hittades död i Hjälmaren sommaren 2015 och som Johanna Möller misstänks för att ha mördat eller låtit mörda.

– Familjen har allt genom åren för att stötta 42-åringen och hennes barn, framhöll Susanne Cleve.

Hur mår hon i dag?

– Hon är fortfarande skadad, det är oklart om hon någonsin kommer att bli helt återställd, säger Susanne Cleve som kommer att begära ett högt skadestånd för sina familjers räkning.

– Det är en omfattande kränkning det blivit utsatta för. De ser fram emot att rättsprocessen ska avslutas, men, de måste få lugn och ro för att orka genomföra rättegången.