Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Görs Sveriges godaste macka i Västerås?

Sandra Lindbom, kock vid Kopparlundens Bageri i Västerås, har gått till final i "Mack-SM 2017".

Annons

Finalen där Sveriges godaste smörgås 2017 ska utses hålls under mässan Sthlm Food & Wine i Stockholm den 9 november .

Juryn kommer förutom smaken att granska utseende, kreativitet och ekonomi – gåslever och tryffel kan visserligen imponera på en kräsen jury men inte på smörgåsköpande allmänhet. Vidare krävs att mackan ska "inspirera branschen" och kunna säljas på ett konditori eller bageri.

Under finalen ska 20 mackor skapas på 45 minuter – det rensar bort hopplöst "kreativa" skapelser som ändå bara ramlar ur händerna när man ska äta.

Sandra Lindbom tävlar med mackan "Local Hero:

- Min finalmacka heter Local hero. En macka med mycket grönt och med starkt fokus på råvaror från lokala hjältar. Basen i mackan är mitt honungsbröd med rostade hasselnötter i. Brödet toppas med fräsch äppel-coleslaw, friterad krispig grönkål, picklade hallon och blåmögelost. Nu hoppasjag bara att det går toppen i finalen, säger Sandra Lindbom.