Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göteborg får ny litteraturfestival – GBG romanfestival

Annons

GBG Romanfestival. Det är titeln på en ny litteraturfestival som arrangeras i Göteborg i höst, skriver Göteborgs-Posten. Författarna Mattias Hagberg och Martin Engberg är initiativtagare till festivalen, som har sin utgångspunkt i romanen som konstform.

– "Romanen är en väldigt speciell och mycket bred konstform. Varje år möter miljoner läsare nya världar och nya erfarenheter i romanen. Den är en närmast magisk uppfinning som ger oss alla möjlighet att närma oss världen och våra medmänniskor på nya och oväntade sätt", skriver initiativtagarna i ett pressmeddelande.

Festivalen äger rum den 18–19 november och tanken är att den ska återkomma årligen. Bland de deltagande författarna finns Karolina Ramqvist, Mats Strandberg, Jessica Schiefauer, Kristina Sandberg, Anna Jörgensdotter och Khashayar Naderehvandi.