Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Graffititävling ny start på helgen

Uppe på teatern är namnet på Teater Västmanlands nya satsning för stadens yngre invånare. Med hjälp av tre evenemang hoppas man vidga ungdomars helgutbud och på fredagskvällen gick den första av dessa kvällar av stapeln.

Annons

Fredagens tema var ett hip-hop jam där fem graffitimålare tävlade om att göra den bästa målningen till tonerna av rapmusik som ekade ut från teaterns balkong. Samtidigt spontandansade ett stort antal breakare mitt ibland den växande publiken.

Förutom dettaevent väntar ytterligare två kvällar, varav den ena tillägnas Manga och Anime medan den sista i raden går under namnet Arty Party. Med dessa evenemang riktar man sig främst till åldrarna 16-25 i förhoppning om att erbjuda ett alternativ till det redan existerande nöjesutbudet.

För att fylla dessa inplanerade kvällar med ett intressant innehåll som verklig tilltalar en yngre målgrupp har man tagit hjälp av ett ungdomsråd där bland annat Marcus Gustafsson och Amanda Alm ingår.

-Vi är sju stycken i ungdomsrådets kärntrupp men det är såklart fler än så vars idéer vi tagit till vara på när vi planerat dessa kvällar, förklarade Amanda.

Efter att den bästa målningen utsetts av en jury förflyttade sig den frusna publiken in i de varma teaterlokalerna där dansen övertog stafettpinnen. Med idel leenden på läpparna och en sprudlande glädje hos besökarna kunde arrangörerna sova gott om natten.

-Det är kul när folk får se att teatern inte innebär dresscode och rödvin i pausen utan istället kan komma som de är, så det blir definitivt fler kvällar, avrundade Marcus.

Annons