Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granath: ”Brottas med samma problem som tidigare”

3-2 mot division 2-laget Sandviken. VSK imponerade inte i svenska cupen.
- Det blir onödigt jämnt, säger tränaren Kalle Granath.

En dubbel av Mattias Mete och ett snyggt mål signerat Jonas Hellgren tog VSK Fotboll vidare i svenska cupen.

Men Sandviken pressade Grönvitt in i det sista.

- Vi gör två enorma misstag och de får hänga med fram till det är en minut kvar. De får onödigt mycket luft, säger Granath.

VSK-tränaren fortsätter:

- Det ser ut som de gjort de andra matcherna vi mött lag från lägre divisioner under försäsongen. Vi dominerar bollinnehavet men har problem sista 20 procenten av planen. Vi brottas med samma problem som tidigare.

Du låter missnöjd.

- Njae. Vi gör mycket som är bra också. Men jag är missnöjd med den detaljen och att vi släpper in två mål på misstag som inte får förekomma i superettan. Hade vi vunnit med 3-0 hade det kanske känts bra, men nu gör vi inte det. Jag tycker att vi är väldigt tydliga med hur vi vill att spelarna ska spela, men vi har saker kvar att jobba med.

VSK möter FC Inter Åbo på torsdag. Då räknar Granath med att få fler svar.

- Då får vi se mer hur vi står mot bra motstånd. Det är två veckor kvar till premiären nu och det är upp till spelarna att visa att de vill vara med och spela då. Det räcker inte att vara bra i 88 minuter, vi måste kunna göra kompletta insatser.