Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granath: ”Första halvlek bäst i år”

VSK skapade fem stekheta målchanser i första halvlek – och förde spelet. I andra fick de knappt låna bollen.
- Första halvlek är vår bästa i år, säger Kalle Granath efter 0-0 mot GIF Sundsvall.

VSK-tränaren var nöjd på presskonferensen efter matchen. Med totalbilden av första halvlek – och försvarsinsatsen i andra.

Grönvitt förde i perioder spelet i första halvlek och med Simon Lundevall som regissör hade VSK flera heta lägen att spräcka nollan.

- Det är vår bästa halvlek. Vi ställer om bra på dom, och har spelare som gör det väldigt bra en mot en. Lundevall är vass, säger Granath.

Temesgen Berhane startade för första gången den här säsongen – och var lysande i drygt 20 minuter. Sen tappade han orken – och fick ont i foten igen.

- Det är den statusen han har just nu.

VSK vann avsluten på mål med fem-tre i första halvlek och sju-sex totalt. Tre av Sundsvalls avslut kom innanför straffområdet – resten utanför. Trots den stora bortapressen i andra halvlek blev det bara riktigt farligt vid ett tillfälle.

- I andra halvlek så gasar Sundsvall och vi hänger inte med och får försvara oss. Jag tror inte att jag kan få ut mer av grabbarna än så, all energi går åt att försvara oss när ett av seriens bästa lag gasar, säger Granath.

Och fortsätter:

- De har några bra chanser, men det är inte så att jag kände ”oj, det kunde slutat hur som helst”. Jag hade trott att deras spelare skulle sätta större hot mot oss i boxen. Jag är inte rätt att kritisera (Jonas) Wallerstedt, med den rutinen och skickligheten han har … in i boxen och var smart.

För första gången i år höll VSK alltså nollan i superettan. Då blev det poäng direkt.

En av anledningarna är storspelande målvakten Oskar Wahlström som tog allt i luften – och att lagkaptenen Oscar Pehrsson verkar vara på väg tillbaka i form efter sin fotskada.

- Det beror bland annat på att vi har fått tillbaka spelare som är skickliga i defensiven, säger Granath på frågan om varför spelet i det egna straffområdet var bättre i dag.