Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granath hjälper division 4-klubb

Här är IFK Västerås tunga ledartillskott. Förre VSK-tränaren Kalle Granath hjälper klubben. – De ringde och frågade och jag lovade att ställa upp, säger Granath.

IFK Västerås vann division 5 och är tillbaka i fyran kommande säsong.

Nu har klubben stärkt ledarstaben.

– Jag hjälper en vän, Fredrik Jireteg. Jag har inget betalt och hade någon liknande klubb ringt och frågat hade jag antagligen sagt nej. Men jag har tid över och det är ett trevligt uppdrag, säger Kalle Granath.

Och fortsätter:

– Jag har bara varit med på fyra pass hittills, men det är ett trevligt gäng.

Han vann division 1 norra med VSK Fotboll 2010 – men fick kicken av Grönvitt under superettasäsongen i somras.

IFK-uppdraget är hans första inom fotbollen sedan dess.

– Jireteg och Niclas Hikes har huvudansvaret, jag ska ansvara för den individuella utvecklingen. Jag ska göra så gott jag kan för att hjälpa dem med det de vill att jag ska göra.

Hur mycket kommer du att finnas med?

– De tränar tre pass i veckan före jul och fyra efteråt och min ambition är att finnas med på alla för att få en bra uppfattning om spelarna.

Kommer du att vara med och coacha laget i serien också?

– Det vet jag inte, jag har inte funderat så långt. Dyker det upp ett uppdrag som är intressant och jag vill ta så kommer jag ju inte att göra det.

Granath har varit inblandad i ett par diskussioner om ett nytt tränarjobb.

Men det har inte mynnat ut i något hittills.

Har du några alternativ att ta ställning till nu?

– Inte så många. Några av de diskussioner jag varit med i har varit bra jobb, men där har jag inte blivit vald. Sen har jag tackat nej till någon klubb.

Mot vilken nivå siktar du med nästa tränarjobb?

– Så högt som möjligt, men det är tufft om de bästa uppdragen. Det handlar om erfarenhet och meriter men på den nivån handlar det framförallt om kontakter. Nivån är inte helt avgörande, jag vill vara i en klubb som har trovärdighet i att de vill uppnå något.

– Nivån kan vara lägre, det är viktigare att det är en klubb med ordning i – annars blir det svårt. Jag har testat det och det fungerar till en viss gräns sen tar det stopp.