Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granath: ”Jag är imponerad av spelarnas jobb”

VSK Fotboll höll nollan igen. Och tog andra raka poängen.
 – Jag är imponerad över det jobb spelarna lägger ner, säger tränaren Kalle Granath.

På de första sex matcherna i superettan släppte VSK in 17 mål. Grönvitt har sedan hållit nollan både mot GIF Sundsvall hemma i torsdags och så i går. Öster hade 20–9 i avslut, varav 9–1 på mål. Trots det stora övertaget fick Grönvitt med sig en poäng.

– Vi bjuder nästan inte på någonting längre. I början av serien missade vi markeringar, vi slog felpass på fel ställen på plan. Det där är nästan helt borta nu, säger Granath.

Han hyllade mittbacks-duon Oscar Pehrsson och Marcus Danielson.

– De räddade poängen åt oss. Bästa insatsen, de var oerhört vältajmade.

Grönvitt gjorde en bra första halvlek. Växjölaget hade stort bollinnehav och gott om lägen men det var VSK som skapade den vassaste chansen. Oscar Pehrssons nick gick just utanför stolpen.

I andra halvlek fick VSK svårare. Öster ökade trycket och lyfte många bollar in i boxen.

– Vi orkade inte riktigt i andra. Det kostar att spela som vi gör och vi är fortfarande i utbildning. Jag är väldigt imponerad över hur spelarna lär sig, vi gör ministeg varje match. Det är okej att ha tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna, säger han.

Via poängen tog sig VSK upp på kvalplats. Bytte position med Henke Larssons haussade Landskrona Bois som förlorade mot Brage hemma med 1–2.