Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannar oroliga efter flera knivdåd

Den misstänkt påtända kvinnan stod plötsligt utanför barnfamiljens lägenhet i Västerås – och hotade dem med kniv. - Det har hänt flera gånger och vi är flera som funderar på att flytta, säger en granne.

Polisen kallades i veckan till ett hyreshus på Pettersberg efter att en kvinna hotat en barnfamilj med kniv.

– Hon sparkade på dörren och pekade mot dem med kniv när de öppnade och försvann sedan iväg, säger en granne som vill vara anonym.

Kvinnan ska enligt uppgift ha varit drogpåverkad och tagit fel dörr i jakt på knark. Hon greps på plats av polis och släpptes efter förhör, misstänkt för olaga hot och narkotikabrott. 

Senare samma dag flyttade barnfamiljen från lägenheten.

– De var vettskrämda. Mitt emot dem bor en kille som säljer droger och det har hänt flera gånger att folk tagit fel dörr och ringt på hos dem mitt i natten, säger grannen.

Funderar på att flytta

Flera andra grannar VLT pratat med bekräftar bilden och säger att de inte längre känner sig trygga. Enligt dem började oroligheterna för fyra månader sedan.

– Det är många missbrukare som springer här och köper droger. Ibland sitter de i trapphuset och är påtända och det har varit slagsmål, säger en kvinna.

För några dagar sedan upptäckte hon en blodig man som låg medvetslös i trappuppgången. Hon larmade polis och ambulans och mannen fördes till sjukhus med skador. Samma dag såg grannar hur en man gick runt med kniv i huset. Flera av dem funderar nu på att flytta.

– Jag vågar inte längre släppa ut mina barn på gården. Om situationen fortsätter kommer jag att flytta. Det är så synd, jag var så glad när jag flyttade hit men det är jag inte längre, säger en kvinna.

Blir inte vräkt

Enligt Peter Magnusson, vd för Kvarnvreten som äger hyreshuset, handlar det om en person som ställer till det för alla andra.

– Vi har flera gånger försökt vräka den enskilda hyresgästen men de bevis vi har lagt fram till hyresnämnden har inte varit tillräckliga. Vi känner oss lite maktlösa men vi ska driva ärendet vidare.

Hyresvärden har nu satt in flera övervakningskameror och väktare patrullerar dagligen kring huset. Även polisen är på plats flera gånger varje dag.

– Jag vill absolut inte utmåla Pettersberg som ett problemområde utan det handlar om en enskild adress där det finns stora problem. Vi försöker vara där så ofta vi kan för att hålla ordning och ta hand om dem som behöver hjälp med sitt narkotikamissbruk, säger Fredrik Degerman, biträdande närpolischef i Västerås.