Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis bussar i länet på lördag

På lördag är det Earth Hour. Då bjuder VL på gratis bussresor hela dygnet.

Kollektivtrafiknämnden i Region Västmanland vill uppmärksamma Earth Hour genom att låta all busstrafik i länet vara gratis under lördagsdygnet den 25 mars.

I Västerås kommun gäller också fria resor på färdtjänst och flexlinjen. På VL:s kundcenter i Västerås kan den som vill även hämta ut stearinljus, enligt VL:s facebooksida. Flera aktiviteter arrangeras i kommunerna i länet. I Sala och Hebys kommuner hålls Miljökampen – som går ut på att se vilken av kommunerna som är bäst på att spara energi.

Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Världsnaturfonden WWF uppmanar privatpersoner att under en timmes tid, mellan 20.30 och 21.30, släcka onödig belysning och andra elektriska apparater. Manifestationen arrangeras för elfte året i rad. Förra året deltog 84 procent av Sveriges kommuner, enligt WWF. I år sätts extra fokus på mat, konsumtion, livsstil och global rättvisa. Syftet är att skicka en signal till politiker och makthavare om att de bör ta krafttag för klimatet.